מדוע כדאי להתייעץ לגבי אופן יישוב הסכסוך ?

לא תמיד ניתן לנבא במדויק את תוכן הסכסוך, אבל אחד הדברים החשובים ביותר שכן ניתן ואף כדאי לקבוע לפני שמתחילים לנסות וליישב את הסכסוך הוא סוג המנגנון ליישוב סכסוכים שכדאי להיעזר בו.
לאופן ניהול יישוב הסכסוך יש השפעה מכרעת על דרך סיומו, האם הצדדים יצאו מרוצים ואף מועצמים מהמשבר, האם יגיעו להסכמות שמקובלות על שניהם, או האם יצטרכו להגיע בכל זאת לבית המשפט שם השופט יכריע עבורם וסביר להניח שבמקרה הזה רק צד אחד יצא מרוצה (אם בכלל).
לא כל סכסוך מוביל ל"פירוק החבילה" והאופן שבו ינהלו הצדדים את הסכסוך ביניהם ישפיע בצורה משמעותית על המשך טיב היחסים ביניהם.
יועץ מנגנוני יישוב סכסוכים בהסכמה (מיס״ב) לומד את הסכסוך שבפניו, ומנתב אותו לאחד ממנגנוני המיס"ב הקיימים, תוך בחינת היתרונות והחסרונות של כל מנגנון בהתאם לסכסוך הנתון.
 
מהם מנגנוני יישוב סכסוכים בהסכמה (מיס"ב) הנפוצים ?
 
משא ומתן - משא ומתן הוא הדרך הבסיסית ביותר ליישוב סכסוכים. אין כאן התערבות של גורם שלישי שמסייע לצדדים להגיע לכדי הסכמות ובוודאי שלא גורם שלישי שקובע עבורם את דרכי הפעולה שלהם מאותו הרגע ואילך. משא ומתן מתקיים בין שני צדדי הסכסוך, כאשר הם מסוגלים לנהל ביניהם שיח נעים, תרבותי ומקדם לכדי פתרון. נהוג לקיים הליך זה בעיקר בסכסוכים כספיים.

גישור - 
שיטה אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים  שבה המגשר שהוא ניטרלי מסייע לצדדים לסכסוך להגיע ביניהם להסכמה המבוססת על צרכים ואינטרסים, המנוסחת לכדי הסכם הנותן ביטוי לאינטרסים המשותפים שיש לצדדים בצד חילוקי הדעות. הגישור מאפשר הגעה לסיום הסכסוך ללא הליך משפטי, אך עם אפשרות למתן תוקף של פסק דין להסכם על ידי בית המשפט. גישור יכול להיעשות במגוון תחומים, למשל גישור לפני גירושין, גישור עסקי, סכסוכי שכנים, סכסוך משפחתי ועוד.

בוררות - שיטה אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים שבה הצדדים למחלוקת מסכימים להציג את עמדותיהם בפני בורר שהוא צד שלישי אובייקטיבי, על מנת שיכריע בסכסוך. בשונה מגישור, הבורר יהיה זה שיכריע בסכסוך כאשר, הכרעתו היא סופית ולא ניתן לערער עליה. הבורר בדרך כלל ייבחר על ידי הצדדים על פי רקע מקצועי וחיבור אל עולם התוכן שממנו מגיעים שני הצדדים. גם בוררות בדומה לגישור מאפשרת הגעה לסיום הסכסוך ללא הליך משפטי, אך עם אפשרות למתן תוקף של פסק דין להסכם על ידי בית המשפט. שיטה זו מתאימה ליישוב סכסוכים במקומות עבודה, סכסוכים עסקיים ומסחריים.

גירושין בשיתוף פעולה (גשת"פ) - שיטה אלטרנטיבית ליישוב סכסוכים בהסכמה, כאשר בהליך זה לעומת הגישור והבוררות כל צד מיוצג ע"י עורך דין או טוען רבני אשר חותם על הסכמה לפסול עצמו מייצוג בבית משפט. בנוסף, כל צד מלווה ע"י איש טיפול. עורכי הדין של שני הצדדים מנהלים את ההליך וניתן גם לשלב מגשר, בהתאם לרצון הצדדים. בדומה לגישור ולבוררות גם הליך זה מאפשר הגעה לסיום הסכסוך ללא הליך משפטי, אך עם אפשרות למתן תוקף של פסק דין להסכם על ידי בית המשפט.